Versailles

Igår(fredag) fick vi ledigt av Maria för att istället hoppa in och hjälpa henne idag med en leverans kläder som en butik i Öland ska sälja.
På grund av vår lediga dag igår så bestämde vi oss då för att åka till Versailles och kolla på slottet. Kvällen innan hade vi kollat på filmen Marie Antoinette med Kirsten Dunst för att få lite bakgrundsfakta om det hela.
Slottet var jättestort och vackert. Allt var överpampigt med detaljer på alla väggar, stora målningar överallt och gulddetaljer på varje liten sak. Vi tyckte dock det var synd att det hela hade blivit för turist-aktigt och hade hellre tyckt att de försökt bevara slottets helhet mer och inte ha en massa butiker och dylikt som tog bort en del av charmen.
Trädgården var även helt fantastisk och helt otroligt stort. Nästan så man tappade hakan faktiskt. En lyckade tirpp helt enkelt.
Idag hos Maria fick vi hjälpa till med att sy klart tunikorna vi påbörjat och göra andra dylika småsaker. Det är nämligen så att hon blivit kontaktad av en butik på öland som vill sälja hennes kläder. Och en vän till butikägaren var i Paris och skulle åka hem idag. Så vi fick hjälpa till med att sy klart plaggen och sen leverera dessa till vännen innan hon lämnade Paris igen för att åka hem till Sverige.

Ha en trevligt lördag där hemma. Au revoir!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0